Koster worden, een mooie uitdaging!

Onlangs heeft onze koster John Oliehoek aangegeven te willen stoppen met zijn vrijwilligerswerk als koster.

We hebben zo eens zitten nadenken en hij heeft dit zeker 25 jaar gedaan, een lange tijd waarin er veel is gebeurt en verandert. Wat niet veranderde is dat wij altijd een beroep konden doen op John, hij wist veel van de nieuwe snufjes voor de geluidsinstallatie en daarbij behorende zaken.                                                                                                                   Ook was hij altijd bereid om in de vakanties en onverwachte momenten even extra bij te springen in de kosterstaken. Zoals bijvoorbeeld de klok opwinden of de klokken luiden bij een speciale gelegenheid.                                                                                                                   Onze dank is daarom ook groot dat John dit vele jaren voor ons heeft willen doen.

De groep kosters die wij hebben is onlangs ook uitgebreid met een nieuwe koster maar zeker nu willen wij deze ook graag uitbreiden met één persoon extra. Zodat deze langzamerhand in kan groeien in de werkzaamheden van de kosters in en om de kerk.         Ook zal deze extra ingezet kunnen worden tijdens ziekte of vakantie van de huidige kosters. Een nieuwe aangetrokken koster zal een cursus kunnen volgen voor het kosterschap, want er komt best veel bij kijken.

Maar is desalniettemin ook erg interessant  en goed om te doen.

De taken die horen bij het kosterschap bestaan onder andere uit:

  • Het helpen en begeleiden van de weekenddienst, dit wordt om beurten gedaan.
  • Het helpen en begeleiden bij speciale diensten zoals doopvieringen, avondwake, begrafenis of trouwerij.
  • Het opwinden van de klok, zodat iedereen in Stompwijk weet hoe laat het is.
  • Het luiden van de klokken voor bijzondere gelegenheden.
  • Helpen bij het klein onderhoud van het gebouw en omringende ruimtes zoals de begraafplaats en het bos.

Voor informatie of aanmelding kunt u terecht bij ons Parochie secretariaat of via de mailmail laurentius                                                                                    Beheercommissie H. Laurentius.

Dit bericht is geplaatst in Berichten uit het dorp, Kosters, Vrijwilligers. Bookmark de permalink.